welcome and thanks for visit our blog kisahsukadukakami.blogspot.com

Tuesday, July 12, 2011

trust

orang kata :
 
" Sahabat sejati adalah berdasarkan amanah , 
kejujuran dan kemurahan hati yang ikhlas. "

setiap persahabatan mempunyai pahit dan manisnya.
hari ni kita tertawa, tapi esok kita menangis.
dan yang lebih pahit, sesebuah persahabatan itu 
dilanda krisis.

kita tak pernah impikan perpisahan.
lebih teruk kalau kita terpisah disebabkan konflik.
kadang2 kita tak sedar ada konflik persahabatan.
masa tu,barulah kita rasa asam garam persahabatan.

memang pahit.
tapi kita terpaksa telan juga.
masa telah berlalu.
kita tak boleh berpatah balik.
apa yang boleh kita buat,selesaikan konflik itu.

bila dah selesai,ada saja yang mengganggu.
mungkin ada 'orang lain' yang tak puas hati.
tapi semua itu tak usah ambil peduli.

kadang2 kita tak sangka.
kawan baik kita tak jujur dan amanah.
masa tu,kita rasa kecewa sangat dengan sikap dia.
tapi,apa boleh buat.
dia cuma manusia biasa.
kita pun manusia biasa.
semua orang tak lepas dari buat silap.
tapi kalau dah buat silap berulang kali macam mana ?
hanya ALLAH yang mengetahui.


gambar ni ada maksud tersurat dan tersirat :)


maaf kalau entri kali ini asyik mention pasal kawan je.
HAHA.
biasa la,dah tak ada idea nak merepek kat blog ni.
inilah jadinya.
HEHE.
p/s : kepada yang berkenaan, sila hayati entri ini ye. siapakah orang itu ?
HEHE.
 

No comments: