welcome and thanks for visit our blog kisahsukadukakami.blogspot.com

Friday, July 29, 2011

SEGMEN MENAMBAH FOLLOWER: Saya Blogger Wanita



kalau nak join, klik header Luna Lanun tu.

join jela okay ?
tak rugi apa2 pun.
HAHA.

sambil2 tu dapat la mengenali blogger yang lain.
okay !

 Bye :)

Thanks for reading . Lot's of love :)

Thursday, July 28, 2011

happy !


heyyy blogger.
ada berita baik punyaaa.
HAHA.

baik untuk kitorang la.
happy sangat2.
HEHE.

tengok la header tu.
comel tak ?
HEHE.

hari tu,kitorang ada komen kat satu blog ni.
then tak sangka pula kitorang ni 'the lucky commentor'.
HAHA.
dia offer edit blog.
tapi kitorang nak minta header je.
sorry ye sebab kitorang tolak hadiah tu.
HUHU.
bukannya kitorang jual mahal.
cuma sayang dengan rupa blog ni.
;p

ehh !
korang nak tau tak siapa yang buat header ni ?
HEHE.
meh sini kitorang kenalkan.
siapa yang dah kenal tu, meh kita kenal lagi sekali.
HAHA.
nama dia Anyss.
kalau nak tengok blog dia, klik sini.

comel tak doodle tu ?
siap pakai shawl lagi tu.
HEHE.
baju dia pula macam padan je dengan background blog kitorang.
HAHA.
kalau nak tengok tuan empunya blog yang buat doodle tu, klik sini.

okay.
kepada siapa2 yang nak tempah header atau doodle, pergi blog mereka.

dengan ini,
kitorang nak ucapkan.
terima kasih !
:)

 

Thanks for reading . Lot's of love :)

Tuesday, July 26, 2011

spread of love :)


heyyy.
lain macam je tajuk entry ni.
HAHA.
jangan salah faham.
ini tiada kena mengena dengan lovey-dovey.
:D



ini cerita tentang our lovely class.
EHEEEE ;p

sebenarnya benda ni dah berlaku minggu lepas.
tapi hari ni baru nak cerita.
HEHE.

bermulalah kisah kita....
:)

ada satu hari tu,kitorang borak2 dengan classmate.
masa tu borak2 biasa je.
then tiba-tiba cakap pasal makan2.
HEHE.
mereka discuss pasal jamuan pula.
semua orang pun setuju nak buat.
actually jamuan ni kitorang saja2 je buat.
konon nak release stress.
sebab lepas ni nak exam weyh !
HUHU.
kitorang pun discuss la nak bawa apa untuk makan2 tu.
 ermmm !!
tak sabar2 pula rasa nya.
HAHA.

tibalah hari 'makan2' tersebut.
HAHA.
pagi2 datang sekolah tengok kat meja belakang.
wahhh !
penuh dengan makanan.
EHEEE.
tak sabarnya.

kitorang buat makan2 tu time rehat.
so, perut terpaksa la tunggu waktu rehat.
HAHA.

menu please !
HAHA.

- spagetthi
- sandwich
- fruit cocktail
- chocolate
- bahulu
- twister orange juice
- puding
- big apple doughnut
- nugget
- junk food

ada lagi ke ?
HAHA.
tak ingat la pula.
kalau ada yang tertinggal, sila bagi tahu.
sorry :)

nak tahu ke kitorang bawa apa ?
tadaaaa !

sandwich. HEHE. ;p

bukan la sandwich macam gmbar tu.
HAHA.

we had a great day together.
HAHA.
tetiba rasa nak speaking pula.
poyo je. ;p

hari makan2 tu, kitorang tak bawa duit belanja pun.
ehhh. yeke ?
HAHA.
balik dari sekolah pun tak lunch.
memang kenyanggg !
kitorang tak lupa kat cikgu2 okay !
mesti la bagi cikgu makan juga.
HEHE.


terima kasih 5 BUMI.
sayang korang la weyhh.
HEHE.
 
kitorang tak ada gambar jamuan tu la.
sebab semua tak bawa camera.
HAHA.
lagi pun tu kan time sekolah.
;) 
 
 





Thanks for reading . Lot's of love :)

Wednesday, July 20, 2011

#2 Wordless Wednesday - Hey You :)




Thanks for reading . Lot's of love :)

Saturday, July 16, 2011

heboh !


heyy bloggers.
apa yang hebohnya ?
ahahhhhh !
meh sini baca cerita kami.
HEHE.

sekarang ni heboh pasal PLKN.
ehh ! masih belum terlambatkan kitorang cakap pasal hal ni ?
HAHA.
sekarang ni dah boleh tahu awal2.
senang je nak tahu.
sms atau pun online je.
:)

dah jadi fenomena kat sekolah.
HAHA.
fenomena apa pula ni kan ?
nak tahu ke ?
gadis 1: " ehhhh..kau dah check plkn ? "
gadis 2: "errr..dah ! "
gadis 1: " kau dapat tak ? "
gadis 2: " aku dapat la weyhhh.hishh ! benci lah ! aku tak suka.

HAHA.
dah macam drama la pula.
itu lah fenomena nya.
kalau tengok status kat facebook semua nya pasal PLKN.
:D

of course la ramai yang tak nak.
biasa nya yang tak nak tu mesti la perempuan.
lelaki mungkin tak kisah sangat.
HAHA.
ada juga yang nak.

chopp !
tengok muka kitorang ni jap.
HAHA.
korang rasa kitorang dapat tak PLKN ?
:p

untuk tahu cara semakan PLKN.

TAHNIAH !
untuk siapa2 yang dapat.
HAHA.
jangan sedih2.
:D

TAHNIAH JUGA !
untuk siapa2 yang tak dapat tu.
HAHA.
jangan sedih dan suka sangat.
:D
  

Thanks for reading . Lot's of love :)

Wednesday, July 13, 2011

#1 Wordless Wednesday - The Masquerade





Thanks for reading . Lot's of love :)

Tuesday, July 12, 2011

trust


orang kata :
 
" Sahabat sejati adalah berdasarkan amanah , 
kejujuran dan kemurahan hati yang ikhlas. "

setiap persahabatan mempunyai pahit dan manisnya.
hari ni kita tertawa, tapi esok kita menangis.
dan yang lebih pahit, sesebuah persahabatan itu 
dilanda krisis.

kita tak pernah impikan perpisahan.
lebih teruk kalau kita terpisah disebabkan konflik.
kadang2 kita tak sedar ada konflik persahabatan.
masa tu,barulah kita rasa asam garam persahabatan.

memang pahit.
tapi kita terpaksa telan juga.
masa telah berlalu.
kita tak boleh berpatah balik.
apa yang boleh kita buat,selesaikan konflik itu.

bila dah selesai,ada saja yang mengganggu.
mungkin ada 'orang lain' yang tak puas hati.
tapi semua itu tak usah ambil peduli.

kadang2 kita tak sangka.
kawan baik kita tak jujur dan amanah.
masa tu,kita rasa kecewa sangat dengan sikap dia.
tapi,apa boleh buat.
dia cuma manusia biasa.
kita pun manusia biasa.
semua orang tak lepas dari buat silap.
tapi kalau dah buat silap berulang kali macam mana ?
hanya ALLAH yang mengetahui.


gambar ni ada maksud tersurat dan tersirat :)


maaf kalau entri kali ini asyik mention pasal kawan je.
HAHA.
biasa la,dah tak ada idea nak merepek kat blog ni.
inilah jadinya.
HEHE.
p/s : kepada yang berkenaan, sila hayati entri ini ye. siapakah orang itu ?
HEHE.
 


Thanks for reading . Lot's of love :)

Saturday, July 9, 2011

Mega Giveaway by Yana & Cik Putih


weeehooo !
kitorang join give away lagi.
HEHE.
saje suka2 isi masa yang terluang.
ecehhhh :p
banyak ke masa terluang ?
HAHA.

malas nk membebel panjang lebar.
jom kitorang cerita sikit pasal give away ni.
nak tahu cara2 nak join give away ni,
:)


jom la kita join give away ni.
sponsor nya memang ramai.
nama pun MEGA give away.
HAHA.

jom kita terjah para sponsor.


bila tengok para sponsor ni memang awesome la.
HEHE.
jom kita tengok hadiah give away ni.
:)

wahhhh !
geramnya tengok hadiah2 tu.
moga2 ada la rezeki kitorang menang.
dulu pun ada join give away.
tapi tak ada rezeki nak menang.
HUHU.
kepada blogger sekalian !
korang pun join la sekali ye.
HEHE.
sudah tag tiga orang :)
so, korang pun join la tau !


semoga penyertaan kitorang ni diterima.
Aminn.

Thanks for reading . Lot's of love :)

Saturday, July 2, 2011

Adab Belajar Mengikut Imam Al-Ghazali


kali ni kitorang nak kongsi dengan korang semua adab belajar.
harap kita semua dapat manfaatkan fakta ni.
sama2 lah kita perbaiki diri sendiri untuk kebaikan.
okey !
tak payah nak membebel panjang.
terus ke tajuk utama.
 :)

Adab-adab belajar mengikut Imam Al-Ghazali :

  • Mendahulukan salam kepada guru dan bersalaman dengan bercium tangan sebagai penghormatan.( ikut jantina )
  • Jangan banyak bercakap di hadapan guru.
  • Jangan banyak bercakap jika tidak ditanya.
  • Jangan bertanya melainkan jika diarah oleh guru.
  • Jangan menyangkal kata-kata guru.
  • Jangan mengumpat guru.
  • Jangan mengumpat pelajar lain.
  • Jangan berbisik di hadapan guru.
  • Jangan berpaling kiri dan kanan.
  • Jangan menyoal semasa guru kepenatan.
  • Berdiri apabila guru bangun. ( ketika guru keluar dan masuk )
  • Dengar dengan khusyuk ilmu yang disampaikan walaupun diulang 1000 kali.
  • Rujuk guru dalam memilih ilmu.
  • Jangan duduk tempat guru.
  • Jangan berjalan di hadapan guru ketika belajar kecuali darurat.
  • Sentiasa mendapat keredaannya dan jauhkan kemurkaannya.
  • Selalu berhubung dengan guru.
  • Elakkan tidak menziarahi guru lebih 40 hari. Ini boleh mengurangkan keberkatan ilmu.
  • Selalu mendoakan guru selepas setiap solat lima waktu.

ini sahaja yang kitorang dapat kongsikan.
:) 




Thanks for reading . Lot's of love :)

berbeza ke ?


apa yang kitorang maksudkan sebenarnya ni ?
apa benda yang berbeza ?
okayyy !
mari kita bersoal jawab.
HAHA.

apa makna kawan ?
apa makna rakan ?
apa makna sahabat ?
apa makna teman ?

apa yang kitorang merepek ni ?
HAHA.
korang rasa ada beza ke makna tu ?
rasa2 nya macam sama je kan ?
:D

tak kisah la kawan / rakan / sahabat / teman.
yang penting, kita saling mengenali.
cehhhh ! ayat power gituhh.
HAHA.

actually kitorang tak tahu macam mana nak say thank you.
haaa ? cakap terima kasih pun tak tau kaaa ?
ayoyooo !
HAHA.

dengar dulu penjelasan kami ni.
HEHE.
ada kawan2 yang dah banyak tolong kitorang.
tak tahu macam mana nak balas kebaikan dorang tu.
sayaaaaaangg korang !
flying kiss sikit.
HAHA.


korang ada disisi kitorang masa kitorang susah atau senang.
banyak benda yang korang tolong kitorang.
tak kisah la dari segi pelajaran atau apa2 pun.
terima kasih banyak2 ye !
:)


p/s :post ni khas untuk kawan kitorang.HEHE.nak tau sape orang tu? biarlah rahsia :)



Thanks for reading . Lot's of love :)

 
Copyright@Semua kandungan blog ini adalah hak milik Si Kembar :)