welcome and thanks for visit our blog kisahsukadukakami.blogspot.com

Monday, January 31, 2011

just for you mak :)


31 januari.

selamat ulang tahun kelahiran mak !


sayang mak :)



muahhhh ! ;)



Thanks for reading . Lot's of love :)

Saturday, January 29, 2011

dulu.kini.selamanya ;)


assalamualaikum semuaa :)
hey !
tak sabar rasa nya nak update blog kali ni.

tajuk entry pun istimewa sikit.
dulu,kini dan selamanya.
cewahh..
ayat macam orang tengah bercinta plak.
ehh,dah la tu..
tak yah dok fikir hal lain.
amboi..
bila sebut je pasal cinta,semua nak tau kan?
haha.
*macam la ada orang nak ambil tau -.-

ini cerita tentang kelas kesayangan la.

last year,kitorang form 4.
and now,dah form 5.
nama kelas tak berubah pun.
masih BUMI :)

pelajar nya pun still lagi orang yang sama.
cuma kurang sorang je.
sebab farahin dah pindah :(

hari tu kitorang dah janji nak letak gambar kelas kat blog ni.
so,nak tunai kan la janji tu.
gambar ni pun last year punya,tapi baru dapat tahun ni.
nahh ! tengok la yee ;)
hahaha.
jangan marah ;p


duduk di hadapan dari kiri : Fatehah, Atiqah, Nabilah, Akma, Pn.Chia, Izatul, Izaliyani, Farahin, Wei Kai.
baris pertama dari kiri : Aliah, Darishini, Yi Ting, Chui Yoke, Laylatul.
baris kedua dari kiri : Hanani, Swee Kim, Suet Kee, Vivi, Hui Man, Yi Qin, Nadiah.

ada dua orang yang tak datang time ni.
so,tak lengkap la family kitorang.
hahaha..
Aimi dengan Prasad tak de.
make sure tahun ni semua ada tau !
heee :)


hahaha.
yang ni free style.
macam2 gaya ada.

*kitorang duduk hujung sekali belah kiri :)

doakan kami semua dapat result yang bagus SPM'11 ni okay.
love this class forever. :')

thanks for reading.

Thanks for reading . Lot's of love :)

Friday, January 28, 2011

cerita ?


uhuk uhuk uhuk.
fuhhhhh.
haaaaacumm !

mak aiii..
berhabuk gila blog ni.
haha.
nasib baik takde sarang labah2.

tak tau nak cerita apa.
kepala otak ni dok pikir homework je.
tengok blog orang lain semua dah update.
macam2 cerita ada.
tapi blog kitorang?
ermm..
bosan gila kan..
mesti orang yang baca pun tersengguk-sengguk sebab mengantuk.
tak tau nak cerita apa.
haha. :p

kadang2 kitorang tanya sesama sendiri.
weyh..bila nak update blog? dah lama tak update.
hahaha.
lepas tu,tanya lagi..
kalau update,nak cerita pasal apa? takde idea dowh..
soalan tu je la yang selalu ditanya.
sudah nya,tak update langsung blog ni.
haha.

takpe la..
cerita je la apa2 kan?
haha..

erm..
jap ye..nak fikir.
nak cerita pasal apa ye??

oh ya !
kitorang beli inner kat kawan.
haha..
nama dia izatul.
dia baru je mula buat jualan shawl.
banyak yang lawa2..
kitorang tak pernah pakai inner.
so,nak try pakai and beli la sorang satu.
hahaha..
apa2 pun,kitorang tetap support kawan tau !
heee ;)

sekarang semua dah maju kan?
so,mesti ada facebook kan.
haha..
kalau berminat,tengok la kat facebook.
search je Ederra Shawl .
tengok2 la mana yang berkenan ok?
kalau berminat,order je la.
hahaha.

:)

itu saje yang mau diceritakan ye pakk.
hahaha.

ehhh.. jap2..
ade lagi sebenarnya.
actually, kitorang tak sabar nak cuti sekolah. :)
best weyh ! homework berlambak sangat.
tu bab yang paling "best" kott.
haha.
aduhaii..
macam mana nak pergi holiday ni?
tak kan la nak tinggal.
uwaaaaa !
macam mana ni.
ada sape2 yang nak tolong kitorang buat homework tak?
haha.
:p


thanks for reading :)

Thanks for reading . Lot's of love :)

Friday, January 14, 2011

jom lari !


Assalamualaikum.
Hai. :)

lama rasanya kitorang tak update blog ni..
haha..
takde mase kott..
sibuk dengan homework..
komputer pun jarang on..
budak baik la ni konon..
hehe..

actually,hari ni kitorang cuma nak cerita pasal merentas desa..
penat weyh.. =.='
kaki ni rasa nak tertanggal je.
hahaha..

lepas ni dah tak de merentas desa lagi.
dah form 5,tahun terakhir merentas desa la nampak gaya nya..
hahaha..
sedih plak rasa nya ;')
tak de ambil gambar pun..
camera buat hal pulak !
geram betul.

kitorang datang sekolah tak de la lambat sangat.
tapi rasa cuak tiba2 melanda.
hahaha..
kitorang tengok ramai pelajar perempuan yang pakai tudung sekolah.
alamak !
kitorang pakai tudung biasa je.
memang cuak gila la.
haha..
tak ramai yang pakai tudung biasa. XD

sempat lagi call mak.
haha..
suruh mak gosokkan tudung sekolah.
tapi tak sempat..
semua orang dah beratur.
hahaha..

nasib baik dapat lari jugak..
heeee ;)
and,tak sangka hujan lebat masa merentas desa.
hahaha..


tak menang pun.
hahaha..
tahniah pada semua pelajar menang okay ! :)

1. topaz
2. zamrud
3. nilam
4. delima

tahniah kepada rumah topaz ! ;)

the best 'merentas desa' ever lah !
hahaha..
tak tau la kenapa.

atiqah happy :)
fatehah sedih :(   (delima kalah)


thanks for reading :)

Thanks for reading . Lot's of love :)

Friday, January 7, 2011

apa yang di rasa


assalamualaikum.
salam rindu,salam sayang :)

*harap maaf sekiranya penulisan kali ini terlalu ' kreatif '.
hahaha ;)

tak sangka dah jejakkan kaki ke sekolah semula.
perasaan bercampur baur.
tak tau nak explain macam mana perasaan tu.

terasa berat meninggalkan form 4.
terasa gentar untuk menjadi form 5.

dahulu..
UPSR candidates

kemudian..
PMR candidates

kini..
SPM candidates


usaha pun kena lebih daripada yang sebelum ini.
buka buku baru , tutup buku lama .
tapi,tak bermakna kena tutup buku form 4 ye..
haha..
faham-faham sendiri la maksud nya.

tahun ni memang busy.
facebook pun macam malas je nak online.
haha.
memang rasa nak fokus belajar je.
cewahhh..haha.. :p

di sini,kitorang ingin maklum kan...
bahawa..
tahun ini...
bukan..
HONEYMOON YEAR !
haha..

tak ada istilah honeymoon year untuk form 4 and form 5 okay !
haha.
jangan ingat form 4 tu boleh senang lenang lepas pmr ye.
korang pun kene work hard jugak ye.
nasihat ni.haha.dengar tau.

good luck to everyone :)

thanks for reading.

Thanks for reading . Lot's of love :)

 
Copyright@Semua kandungan blog ini adalah hak milik Si Kembar :)