welcome and thanks for visit our blog kisahsukadukakami.blogspot.com

Tuesday, August 30, 2011

aidilfitri dan merdeka


selamat hari raya aidilfitri.
:)

maaf sebab raya kedua baru nak ucap raya.
HEHE.
raya pertama tak sempat nak update blog ni.
raya kedua pun boleh la kan ?
;)


selamat hari raya aidilfitri dari si kembar. :)
mana satu atiqah ?
mana satu fatehah ?
cuba teka ! HEHE.

malas nak taip panjang2.
HEHE.
ambil la kad raya kitorang ni okay ?
nanti frame kan la dekat rumah.
mesti rumah korang berseri-seri.
HAHA.


ini pula khas untuk merdeka.
yang ni memang kelakar.
kitorang tengok pun dah tergelak.
HAHA.
tak ada mood nak buat yang ini.
yela, sebab kitorang belum merdeka lagi.
habis spm nanti baru merdeka !
:D


ohh ya !
untuk kawan2.
good luck untuk trial spm.
doakan untuk kitorang juga ye.
:')


Thanks for reading . Lot's of love :)

Friday, August 26, 2011

ehhh ? dah cuti ?


semua orang mesti dah dapat cuti raya kan ?
and of course la cuti raya adalah cuti yang amat penting.
dah ada yang balik kampung pun kan.
tapi kitorang tak ada kampung.
HAHA.
 
teringat masa zaman budak2 dulu.
bila nak raya, kitorang lah yang paling happy kot.
HAHA.
yela, masa tu masih budak2 kan.
malam raya main bunga api.
:D

tapi tahun ni rasa berbeza sangat2.
habis je raya nanti, kitorang ada trial spm.
sekejap betul masa berjalan.
pejam celik, dah nak trial.
aduhhhh !
berdebar2 pula dibuatnya.
;p

ini muka happy nak sambut raya dan takut exam.
HAHA.
2 in 1 la kira nya ni.
memang happy, berdebar, takut semua ada.
sekejap nya dah cuti.
rasa macam ehhh ? dah cuti ? weyh. lepas cuti trial.
memang sekejap sangat masa berjalan.

  tapi raya tetap raya la kan.
tak kan la dah sebulan puasa, tak nak raya pula.
HAHA.
cuma mungkin raya sekejap je.
tak payah la lama2 sangat.
HEEE. ;)

semoga semuanya dipermudahkan oleh-Nya.
insya'Allah.
:)

Thanks for reading . Lot's of love :)

Tuesday, August 23, 2011

#5 Wordless Wednesday - Busy




Thanks for reading . Lot's of love :)

budak sekolah senget


heyy
kitorang ada buat doodle lagi.
tapi kali ni versi lain pula.
hari tu ala-ala arab sikit.
haaa ? yeke style arab ?
HAHA.
macam tak je kan ? 
itupun sebab doodle tu pakai jubah.
;p

hari ni versi doodle budak sekolah.
HAHA.
macam biasa, kitorang masih guna paint.
:)


tapi budak sekolah ni senget sikit.
HAHA.
orang yang buat doodle ni berpuasa.
sebab tu dia tak larat nak buat, sampai jadi senget.
HAHA.
merepek jela si kembar ni. 
;)

doodle ni ada makna yang tersendiri.
cewahhh !
maknanya, kitorang ni masih budak sekolah.
tapi bukan "budak" sangat ye.
HEHE.
tahun ni spm, so tahun terakhir untuk kitorang kat sekolah.
and yeah ! kitorang senior. :D

semua yang ada kat doodle tu berkaitan dengan sekolah kitorang.
tapi sorry ye, kitorang tak boleh bagi tahu nama sekolah.
lagi pun tak ada siapa pun yang nak tahu kan kan kan ?
HEHE.
dekat tudung doodle tu ada collar badge, name tag dan lencana.
yang collar badge tu budak sesi pagi je yang kena pakai. 
so, maknanya kitorang budak sesi pagi ye.
:)

kasut sekolah kitorang memang warna hitam.
bukan sebab tak basuh ye !
HAHA.
tapi memang semua student kena pakai kasut warna hitam.

apa pendapat korang tentang doodle tu ?
cun, cantik, gorgeous atau kelakar ?
HAHA.
melebih pulak kan.
tapi doodle budak sekolah tu pipi dia ada blusher.
HEHE.
supaya nampak cute sikit.
ecececehhhhh.
;p

okay, kalau rajin kitorang buat doodle lagi.
:)

Thanks for reading . Lot's of love :)

Friday, August 19, 2011

doodle berjubah yang comel gila :D


tajuk entri macam apa je kan ?
tak menarik langsung !
HAHA.
;p

sekarang ni semakin ramai blogger yang buat doodle.
rasa jealous sangat2 kat mereka.
HEHE.
jealous sebab doodle mereka cantik2.
teringin sangat nak buat doodle.
tapi malangnya kitorang tak ada photoshop.
HAHA.
kesian betul si kembar ni..
*buat muka sedih*

kitorang ada belajar buat doodle kat satu blog ni.
HEHE.
kalau nak tengok tutorial tu, klik sini :)
simple je tutorial tu.
memang senang gila !
:D

kitorang suka sangat2.
at least dapat juga buat doodle walaupun guna paint je.
tak payah guna photoshop pun.
jom tengok doodle yang kitorang buat okay ?
tapi jangan gelak tau !
HEHE.



HAHA.
comel tak ?
cun tak ?
:D

jadi la tu kan ?
percubaan pertama.
budak baru belajar la katakan....
guna paint je.
;)

 thanks a lot to akak Salwa Ismail sebab buat tutorial ni.
:)

kalau ada yang nak order boleh je.
HAHA.
ada ke orang nak order doodle kitorang ni ?
perasan sungguh !
;p
dah...jangan merepek lagi.
tu main2 je.
jangan order tau.
HAHA.
:D

tunggu la doodle kitorang yang akan datang okay ?
HAHA.
banyak lagi yang kitorang nak buat.
rasa seronok walaupun guna paint.
HEEEE ~

so, apa kata korang pun try buat.
senang je kan....
:)

Thanks for reading . Lot's of love :)

Tuesday, August 16, 2011

Contest Anda Bagi Gambar , Prince Bagi RM50 !!!


haiiiiiii...
kali ni kitorang nak join satu contest.
sebelum ni kitorang join give away je.
so, ini first time join contest yang melibatkan gambar.


kalau nakjoin, klik banner di atas.

kitorang join Kategori Gambar Bersama Kawan Baik/Bf/Gf.
rasa tak sabar nak tunjuk gambar kitorang.
HEHE.
walapun gambar tak cantik, tapi tetap nak join.


ini lah gambar kitorang bersama kawan baik.
dari kiri : haziqah, aienal, fatehah, atiqah.
gambar kitorang yang bernama "Teha" dan "Tiqa".
gambar ni kitorang dah lama edit.
tak tahu la boleh gambar beredit atau tak untuk join contest ni.
harap2 boleh la.
lagipun gambar edit ni je yang ada dalam simpanan kitorang.

kisah di sebalik gambar :)
kitorang berempat sebenarnya kawan sekolah.
tapi haziqah dengan aienal dah pindah sekolah.
kitorang masih rapat sampai sekarang.
kitorang dah lama tak jumpa sebab kesibukan masing2.
haziqah sekolah berasrama, aienal pula selalu busy.
gambar ni di ambil pada 31 julai 2010.
dah lama kan ?
HEHE.
tapi kenangan tetap diingatan.
time tu kitorang keluar sama2 pergi perpustakaan Shah Alam.
dah lama kitorang tak jumpa.
dah banyak kali plan nak hang out sama2.
tapi asyik tak jadi je.
akhirnya, dapat juga kitorang jumpa.
sebelum pergi library, kitorang pergi Plaza Alam Sentral Shah Alam.
then kitorang pergi lunch and borak2.
HEHE.
sebelum balik, kitorang ambil gambar sebagai kenangan.
gambar tu di ambil dekat taman yang berhampiran dengan library.
itulah kali terakhir jumpa kawan baik.
harap2 dapat jumpa lagi.
:')

 we love our Best Friends !
harap2 penyertaan kitorang ini diterima :)

Thanks for reading . Lot's of love :)

Sunday, August 14, 2011

ogos yang istimewa


heyyy semua.
tak sabar2 rasanya nak menaip hari ini.
HEHE.

korang nak tahu ke apa yang istimewanya ogos ni ?
rasa macam segan pula nak cerita kat korang.
HAHA.
menyampah !
;p


11 ogos
birthday best friend kitorang.
nama dia Aienal Najwa.
happy birthday sayang !
HEEE.
yeay !
akhirnya kitorang jadi orang pertama yang wish kat kau kan.
semoga friendship kita kekal.
sayanggggg kau ~
sepatutnya nak letak gambar dia,tapi tak ada.
dah minta kat dia,tapi dia tak bagi pun.
kecewa kitorang. ;p

13 ogos
   happy birthday to us !
si kembar. :)


HEEE.
sudah 17 tahun.
tak lama lagi nak spm.
wuhuuuuu ! takutnya.
terima kasih untuk family tersayang. :')
especially untuk mak dengan abah.
untuk best friends kitorang.
sayang korang weyh ! 
untuk semua kawan2 yang wish.
terima kasih ye korang !

gambar kek ni biar besar.HAHA.ini kek birthday kitorang. :)
kenapa maksu ? HEHE. sebab kitorang dah jadi makcik kepada 4 orang anak buah.


16 ogos
ermmm apa  ye ?
HEHE.
happy birthday blog !
:)
walaupun belum sampai tarikhnya, tapi saje nak muatkan dalam entri ni.
teringat pula masa mula2 nak buat blog ni.
bukan main payah lagi.
banyak kali kitorang make over blog ni.
HAHA.

 ohh ya !
tak lupa juga untuk follower kitorang.
terima kasih la sudi follow blog yang biasa2 ni.
alhamdulillah bilangan follower dah bertambah sikit. 
terharu. :')

semua ini kebetulan berlaku bulan ogos di samping bulan ramadhan.
sebab itu lah kitorang kata ogos yang istimewa.
so, harap2 tiada yang berkecil hati tentang birthday dia orang yang kitorang tak buat entri khas.
kitorang takut je kalau ada yang berkecil hati.
harap semua mengerti maksud kitorang okay.
:) 
sayang semua.
 

Thanks for reading . Lot's of love :)

Wednesday, August 10, 2011

#4 Wordless Wednesday - Happiness




Thanks for reading . Lot's of love :)

jelita :D


ehhh !
sepatutnya hari ni wordless wednesday.
HAHA.
tapi rasa nak menaip pula hari ni.
tapi macam tak tahu je apa nak cerita kat blog ni.
*merepek merapu*

sekarang ni kan bulan puasa.
memang macam2 dugaan yang datang.
sabar je lah kan.
:)

setiap hari jumaat kitorang ada tuition add maths.
walaupun bulan puasa, gagahkan juga la pergi tuition.
demi SPM.
HEHE.

time balik dari tuition tu tiba2 muncul satu idea.
idea yang ternyata memang mengarut.
HAHA.
kitorang rasa macam nak bergambar.
walaupun muka penat sebab baru balik.
muka time puasa memang dahsyat.

jom kita tengok hasilnya.
:D




tu diaaaaa.
HAHA.
gambar ni saje buat saiz kecil.
kalau besar2 nanti ada yang berkenan pula.
almaklumlah, si kembar yang jelita.
HAHA.
nak termuntah membacanya.
;p

entry kali ni memang tak ada topik !
HAHA.
macam tak kenal pula dengan si kembar ni.
suka merepek je.
:D

actually gambarnya banyak, tapi malas nak upload.
sebab terlalu cantikkkk. ;D
kalau rajin nanti kitorang upload la untuk entry lain ye.
cehhhh.
macam la ada orang yang nak tengok.
:p

akhir kata ikhlas dari kami,
selamat berpuasa dan beribadah.
:)

Thanks for reading . Lot's of love :)

Wednesday, August 3, 2011

#3 Wordless Wednesday - Girls




Thanks for reading . Lot's of love :)

Monday, August 1, 2011

puasa ye !


Alhamdulillah.
kita masih diberi nafas untuk menjalani ibadah puasa pada hari ini.
Selamat Datang Ramadhan.
:)
tapi...
adakah kita masih bernafas sehingga akhir ramadhan tahun ini ?
entah !
kita semua tidak mengetahuinya.
yang tahu ?
hanya ALLAH s.w.t.

semoga kita semua dapat menjalani ibadah puasa ini sehingga penghujungnya.
semoga kita semua dapat tingkatkan amal ibadah.
kita semua sama2 muhasabah diri.
Insya'Allah.
:)

gambar lama. :D

okay !
Selamat berpuasa bloggers.
tak lupa juga untuk followers and readers.
HEHE.

jangan ikutkan nafsu ye masa pergi bazaar.
HAHA.
:D
kalau boleh semuanya nak beli.
tapi tak baikkan membazir.
tak sedap,sudahnya buang je.
;p
 
Salam Ramadhan Al-Mubarak.

Thanks for reading . Lot's of love :)

 
Copyright@Semua kandungan blog ini adalah hak milik Si Kembar :)