welcome and thanks for visit our blog kisahsukadukakami.blogspot.com

Friday, December 31, 2010

year


suka duka 2010 tak mungkin kitorang lupakan.

sedar tak sedar dah masuk 2011.
macam tak percaya je..
cepat betul masa berjalan.

makna nya...

BTS :)


umur pun makin meningkat.
sekarang dah form 5.
nanti spm plak.
wahh ! gerun nya.
haha..

kenangan manis dengan family tercinta tak kan lenyap dalam ingatan.
tapi,walau indah macam mana pun sesuatu perkara tu..
mesti ada buruk nya..
kita kena ingat..
semua nya TAKDIR.

4 Bumi :)
hanani
izatul
chui yoke
aliah
nadiah
akma
izaliyani
aimi
nabilah
laylatul
vivi
hui man
suet kee
yi qin
yi ting
swee kim
darishini
wei kai
prasad

kita jumpa kat sekolah nanti okay !
and tak lupa juga kat ezzah nur ain yang comel :)
best friend ;)
khas untuk aienal najwa
jangan lupakan kitorang tau.
sayang kau !
jangan merajuk rajuk lagi.
hee ;p

khas untuk nurul haziqah
walaupun kau tak tulis nama kitorang kat blog kau..
tapi kitorang tetap sayang kau !
jangan lupakan kitorang tau.:)

harap sangat dapat jumpa lagi dengan korang.
tapi tak ada jodoh kot..
haha..
we love you !

and,
the best thing..
blog ni kitorang buat pada tahun 2010.
tapi tak ingat plak tarikh nya.
haha..
mungkin nanti kitorang dah jarang update.
busy study and focus untuk spm.
kitorang akan rindu dengan blog ni.
heee ;)

thanks pada sape2 yang jadi follower tu.
dan thanks pada yang sudi baca blog ni.
kalau ada masa nanti baru update lagi.

enjoy your new life !

Thanks for reading . Lot's of love :)

Tuesday, December 28, 2010

jalan-jalan :)


woahhh !
best nya pergi jalan-jalan.
haha.
poyo je kan..
jalan-jalan kat Shah Alam je..

Kak Wa dengan Mak yang nak beli barang sebenarnya.
kitorang saje menyibuk sekali.
haha..
Abah tolong hantarkan je..
hehe ;)

kitorang pergi SACC Mall.
sekarang kan Year End Sell,so kitorang cuci mata la.
mak aii..
rambang mata kott..
kitorang berkenan dengan satu handbag ni.
di mata kitorang handbag tu memang cun la beb !
haha..
tanya harga dia bila dah less..
alamak !
mahal la plak..
tak jadi nak beli..
seratus lebih plak tu..
haha..
lain kali je la..

penat jugak la..
kesian kat kaki kitorang..
haha..
biasa la..
jalan-jalan mesti la guna kaki..

banyak tempat yang kitorang pergi..
letih gila !
malas nak cerita panjang2..
haha..

perut pun dah berkeroncong..
haha..
kitorang makan kat La Boutique Cafe Upin & Ipin kat syeksyen 7.
dekat2 dengan Jakel..

restoran tu memang cute and cun.
haha..
kalau nak tau korang pergi la ye..

nak makan apa ye?
erm...
tengok menu la beb..
hehe..
macam2 ada..
tapi kitorang pilih Nasi Goreng Kampung Durian Runtuh.
haha..
pastu order Ice Blended Coklat.
fuhh..
sodap bebenor ice blend tu.
coklat nya pekat melekat gitu..
haha..

sambil2 tu tengok perlawanan Malaysia lwn Indonesia.
golll !
nasib baik 3-0.
haha..

fatehah kata abg cashier kat situ handsome.
haha..
mengada-ngada betul.
abg tu siap ajak pergi karnival upin ipin kat dia.
haha..
bukan main lagi..menyampah ! ;p

kitorang siap bawak balik bekas minuman kat situ..
haha..
pastu ada beli barang sikit kat situ..
tengok la gambar nya nanti.
hope korang enjoy okay !



ini bekas minuman mak dengan kak wa.
mereka order teh o ais je..:)



ini plak bekas ice blended kitorang.
memang sedap..comel kan? ;)


ni la barang yang kitorang beli kat situ..
haha..air mineral je..:)


comel kan bag plastik ni? ;)


simpan untuk kenangan..hehe :)



thanks for reading :)

Thanks for reading . Lot's of love :)

Sunday, December 26, 2010

mata oh mata


kenapa dengan mata?
kenapa?
kenapa?

hahaha..
nak kongsi cerita dengan korang.
pasal mata kitorang.
entah pape kan?
pasal mata pun mau cerita ka?
hehe ;)

kitorang ada empat mata.
a.k.a
rabun.
haha..

start pakai cermin mata time form 2.
haha..
mula2 tu agak malu nak pakai.
biasa la tu...

agak leceh !
tapi nak buat camne..
dah nasib mata kitorang macam tu..
haha..
keturunan kot..
semua ahli keluarga kitorang rabun.

kadang2 tu rasa kelakar.
tengok tersusun cermin mata kat rumah ni.
haha..

nak bagi tau something..
kitorang akan edit gambar.
just tulis web blog je..
haha..
tu pun kalau rajin baru edit.
hehe.. :)

cakk..haha..ni muka yg belum pakai cermin mata.. :D

promote gigi..haha..tu la muka kitorang berkaca mata.
 
sewel ke apa ni?haha..

cermin mata kitorang.haha.black and brown ;)

sebenarnya,hasrat di hati memang la nak tukar cermin mata baru.
tapi,kitorang ni jarang pakai.
pakai pun kat sekolah je.
kadang2 mak pun marah..haha..
makin rosak mata nanti.

ni first time kitorang ambil gambar berkaca mata..
nampak tua kan..
haha..
:)

Thanks for reading . Lot's of love :)

Wednesday, December 22, 2010

takde kerja ! haha .


lalala..
apa nak buat bila takde kerja?
hahaha..

ini dia projek kami :)

entah pape yang kitorang melalut..
haha..
biasa la takde kerja !

ehh..
ada lagi..

kalau korang perasan la ada sedikit perubahan kat blog ni..
hehe..

cuba tengok tulisan yang bergerak kat bawah header tu..
and ada cursor yang comel tu..
haha..
comel kan?
cakap comel jugak tau..
kalau tak,tak mau kawan..
 haha..

itu lah kerja kitorang..
haha..
sentiasa mencuba sesuatu yang baru untuk blog ni..
rajin kan ?
hehe.. :)

okay..that's all for today.
thank you .





Thanks for reading . Lot's of love :)

Monday, December 20, 2010

bermakna :)


kita bersaudara (KRU)

Biar adakalanya dia buat kau kecewa
Biar adakalanya dia buat kau gundah
Tetapi tak mengapa kerna dialah juga
Yang mengambil hatimu bila keadaan reda

Oh kita bersaudara kerna slalu mengalah
Tak guna marah marah nati berbaik juga
Oh kita bersaudara tak guna gaduh gaduh
Kerna air dicincang tidak akan putus

Biar kau dalam susah semua orang tak menegur
Agaknya tangan siapa yang sudi menghulur
Jika tak adik beradik yang tak mungkin berkira
Walau sekali kau beri selalu yang kau terima

Oh kita bersaudara….
Oh kita bersaudara kerna selalu mengalah
Tak guna marah-marah nati berbaik juga
Oh kita bersaudara tak guna gaduh gaduh
Kerna air dicincang tidak akan.. akan.. akan…. putus


rindu dengan blog ni.
dah lama tak merepek..
haha..

dah hayati lagu di atas?
best kan..
kitorang suka dengan lagu tu.
banyak pengajaran dari lagu tu.

abang ajoy
kak syima
kak wa

nama2 di atas cukup istimewa buat kitorang.
kakak dan abang kitorang :)

lagu kita bersaudara tu memang berkait rapat dalam kehidupan.
bersyukur kerana ada adik beradik :)













Thanks for reading . Lot's of love :)

Saturday, December 18, 2010

pendapat


assalamualaikum .
hello .

hey :)
terima kasih kerana sudi meluangkan masa bersama blog kami.

ni nak cerita sikit.
sebenar nya tak de apa2 yang menarik pun.
cuma saja nak merapu merepek.
haha..

ada suatu hari ni.
kitorang tengok tv dengan mak tercinta.
lepas tu keluar video klip mamat ni.

justin bieber

haha..
kenapa dengan mamat ni ye?
okay..

al kisah..
kitorang cakap kat mak..

kami : "mak..handsome kan mamat tu?"
mak : "haa? handsome ke? haha."
kami : "ehh..boleh tahan la..handsome la jugak.haha."
mak : "aik?mata korang ni kero ke apa?macam tu di katakan handsome?haha."

haha..
kitorang terus terdiam bila mak cakap macam tu.
apa2 je la kan..
pendapat masing2 untuk menilai seseorang tu..

oh ya !
perkara yang paling penting ialah..
kitorang bukan peminat mamat tu ye..
haha..
cuma kata muka dia handsome je okay..

itu saja yang kitorang nak merepek.
hahaha.
sekian.. :)

Thanks for reading . Lot's of love :)

Sunday, December 12, 2010

bosan


hey.
what's up?

apa nak buat ye?
bosan la.

kitorang menghabiskan waktu di dalam bilik.
tak tau nak buat apa.

dengar lagu kat radio.
tapi tak de lagu yang best pun.

tiba2 dapat satu idea.
nak tau apa idea nya?

hahaha..
kitorang amek kertas lukisan.
lepas tu.
amek pensil,pemadam dan marker pen.

kitorang mengeluarkan 'bakat terpendam' di atas kertas lukisan tersebut.
wahh !
tak sangka kami ada 'bakat'.
haha..

maka....
terhasil lah..

hahaha..
itu lah hasil nya.

sorry la gambar tak cantik.

akibat kebosanan.
kitorang pun luahkan 'bakat terpendam'.

so..
boleh tak kitorang buka galeri sendiri untuk kembangkan lagi 'bakat' ?
haha..
 
comel KAN lukisan kitorang ? :p


Thanks for reading . Lot's of love :)

Saturday, December 11, 2010

geram !


okay.
ni muka geram tau.
bukan nya gembira.
haha..

nak tau tak kenapa kitorang geram?
sebab nya....
kakak kitorang dah tengok filem Narnia yang baru tu.

kitorang yang beriya2 nak tengok.
dia dah tengok dulu.
haish.
geram betul.






Thanks for reading . Lot's of love :)

Sunday, December 5, 2010

cuti cuti :)


mari dekat mari dekat...
mau citer ckit..

okay...
4 disember hari tu kami sekeluarga balik kampung.
kampung di mana ye?
ahaaaaa..
di Sitiawan Perak..

actually,ada saudara kawen..
sambil tu jalan2 la sekali..

kitorang menginap di Valley View Hotel.
satu malam je..
mak ngan abah bilik lain..
kitorang tido satu bilik ngan kak wa..
hahaha..
syok gila !

malam tu kitorang makan kat satu restoran tomyam..
tak sempat nak tgk nama restoran tu..
haha..
makan ikan bakar...
kak wa mengidam.. :P

satu peristiwa terjadi kat restoran tu..
haha..
tapi tak mau la bg tau..

lepas makan..
kitorang pergi Lumut..
jalan2 kat sana..
mak pun ada beli barang ckit kat sana..

abah pulak teringin nak makan mee rebus..
pergi la satu kedai mamak ni..
tak silap kitorang masa kat kedai mamak tu baru pukul 8 lebih..
tapi jalan kat sana dah lengang gila..

kitorang tak makan pun..
abah je yang makan..
pastu terus balik hotel..
kitorang sempat borak2 ngan kak wa sebelum tido..
hahaha..
best gila !
gelak je memanjang :)

esok nyer kitorang sarapan kat tepi sungai..
ada satu warung yang famous..
hahaha..
ramai gila orang kat situ..
tempat duduk pun tak cukup..
boleh tahan la sedapnye..

lepas breakfast,kitorang pergi Teluk Batik..
okay...
tempat ni memang famous kat sana..
lebih kurang macam Port Dickson la...
mandi manda di laut..
hahaha..
best !!!

kitorang check out pukul 12..
pastu dah tak singgah mana2 lagi..
terus balik Klang la..
dalam kereta tido je la..
hahaha..

sampai rumah pun petang..
alhamdulillah..
perjalanan lancar..:)


otw balik kampung.
menggila di dalam kereta.
hahaha :)


Thanks for reading . Lot's of love :)

Friday, December 3, 2010

oh no !


HOMEWORK !

weyh.......
homework belum siap.
tak sedar sekarang dah disember.
lepas disember,januari plak.
so,maknanya sekolah la....

hohoho...
aiyokkkkkk...
padan muka kitorang.
hahaha...

okay...
nak tau homework apa yang kena buat ?
ini dia....

additional mathematics

and

chemistry

haiyoooo..
boleh pecah kepala tau buat subject ni..
maybe bagi orang lain mesti 'kacang' je kan..
hahaha...
bagi kitorang?
no comment... :D



tengok la tu..
homework terbengkalai je..
haha..
itu pencil case fatehah :)
macam mane la buku pmr boleh terselit plak tu tehah oii..
hahaha...

haish.
bila difikirkan,risau plak tak siap lagi..
hahaha.
heyyy..
memang patut pun risau kan?

agak2 boleh siap tak? :D



Thanks for reading . Lot's of love :)

 
Copyright@Semua kandungan blog ini adalah hak milik Si Kembar :)