welcome and thanks for visit our blog kisahsukadukakami.blogspot.com

Friday, March 25, 2011

kalau lapar,inilah aktivitinya...


Assalamualaikum.

haiii..
apa khabar semua?
dah makan?

ehhh..
cakap pasal makan,macam ada kena mengena je dengan tajuk entri ni kan?
HAHA.
mehh sini..
kitorang nak cerita sikit.

dulu masa kecik2,rajin la ikut family pergi kenduri kahwin.
tapi sekarang ni dah berubah.
rasa malas sangat nak pergi kenduri kahwin.
HAHA.

jadi kalau tak ikut,mesti la kena tinggal kat rumah.
bila perut dah berkeroncong,maknanya lapar la kan.
kitorang pun buat la 'projek' sendiri.
jangan fikir bukan2 plak ye..
bukan nya buat projek yang tak baik tau.
projek memasak la !
HAHA.

jangan gelakkan kitorang ye.
tengok je la gambar2 ni okay...

telur pun jadilah..

chef tengah masak tu..HAHA.

sambal sardin,telur goreng,papadom.
sedappp nya ! :D

baca doa dulu la.. :)

mehh la..jemput makan. :D

peace ! :D

lapar dah ni.. ;p

alhamdulillah..
bersyukur la..
dapat juga makan.
walaupun lauk simple je.
HAHA.
lain kali nak masak yang special sikit.
:D

Thanks for reading . Lot's of love :)

Saturday, March 12, 2011

mesti baca ! baca tau,jangan tak baca :)



Are you in love with someone ?

When you are together with that special someone,
you pretend to ignore that person .

But when that special someone is not around,
you might look around to find them .
At that moment, you are in love .

Although there is someone else who always makes you laugh,
your eyes and attention might go only that special someone .
Then,you are in love .

Although that special someone was supposed to have called you long back,
to let you know of their safe arrival,
your phone is quiet you are desperately waiting for the call !
At that moment,you are in love .

If you are much more excited for one short e-mail from that special someone
than other many e-mails .
You are in love .

When you find yourself as one who cannot erase all the messages
in your answering machine because of one messages from that special someone,
You are in love .

When you get a couple of free movie tickets,
you would not hesitate to think of that special someone .
Then, you are in love .

You keep telling yourself, "that special someone is just a friend",
but you realize that you cannot avoid taht person's special attraction .
At that moment, you are in love .

While you are reading this page,
if someone appears in your mind,
Then you are in love with that person .

 i you

Thanks for reading . Lot's of love :)

Friday, March 11, 2011

domo arigato ❤


Assalamualaikum.

nyaman nya cuaca hari ni.
hujan sepanjang hari.
aktiviti yang paling best mestilah tidur !
HAHA.

ehhh..
apesal tajuk entri tu bunyi macam pelik je kan?
kitorang pun tak tau la betul ke tak ejaan nya.
HAHA.
itu bahasa jepun la.
maknanya terima kasih.

perkataan tu kawan kitorang selalu cakap.
nama dia izatul akmah.
kitorang kan pernah promote Ederra Shawl.
so,izatul tu la yang jual shawl.

tanpa diduga..
izatul ni bagi hadiah penghargaan untuk kitorang.
HAHA.
tak sangka dia bagi pashmina kat kitorang.
walaupun satu,tapi kitorang terharu sangat2.
balik rumah terus try pakai.
HAHA.
:D

ini hadiah nya.
:)

cute :D
ni la izatul akmah.
yang buat peace tu ye.
gambar orang lain kat belakang tu jangan tengok.
HAHA.

terima kasih sekali lagi ye izatul.
post ni khas untuk izatul.
sebagai tanda 'kasih sayang' kami pada mu.
HAHA.
:p

Thanks for reading . Lot's of love :)

Thursday, March 10, 2011

☀ pendam ☀


Assalamualaikum.

nak tanya soalan sikit.
apa perasaan korang kalau kawan tegur kekurangan diri kita?
korang nak diam je..
atau pun pertahankan diri.

kadang2 tu,kita terlalu jaga perasaan orang.
tapi tiba masa,orang tu tak pernah nak faham.
tak pernah pun nak jaga perasaan kita.
walaupun orang tu rapat dengan kita.
tapi tolong la jaga hati sikit.

bukan nya susah pun nak jaga hati dan perasaan orang.
yang paling penting...
jangan pandang rendah kat orang lain.
jangan malukan seseorang kat depan orang ramai.
cuba la faham situasi seseorang tu.
cuba letakkan diri kita sendiri kat tempat orang tu.
mesti dia sedih,malu.
memang la kita tak nampak.
tapi dalam hati dia,siapa yang tau kan?
mungkin dia boleh tersenyum lagi.
tapi itu untuk mengubat hati dia je.
nak sedapkan hati dia je.

memang la semua manusia kat dunia ni tak sempurna.
kita semua tak lepas daripada kesilapan.
tak kisah la orang tu hodoh ke,pandai ke,
yang penting kene jaga perasaan dia.
mungkin kita tak sedar.
kita dah lukakan hati orang.
lain kali cuba fikir dulu sebelum cakap,sebelum bertindak.

kitorang sendiri pun ada buat salah juga.
semua ni untuk peringatan diri kitorang juga.
senang cerita,untuk semua orang.

kalau hati kita dah terluka.
memang susah nak baik.
kita pendam je.
kita yang menangis sorang2.
kita yang terpaksa tanggung semua tu.
orang yang buat kita terluka tak kan pernah faham apa yang kita rasa.
bayang kan la..
kalau seseorang tu di ejek,di hina,di malukan.
arghhhhh !
malunya.
geramnya.
rasa macam nak baling bom tangan je kat orang tu.
HAHA.
*hanya gurauan semata mata ;)

korang mesti percaya pada karma kan?
what you give,you get back !

p/s : maaf kalau entri kali ni mengguris hati orang lain.semua ni takde ditujukan kepada sesiapa.:)

Thanks for reading . Lot's of love :)

rehat sebentar 。◕‿◕。



Assalamualaikum.

yeay !
UB 1 dah habis.
boleh la rehat sekejap.
HAHA.

harap2 markah semuanya ok la ye.
doakan yang terbaik je la.
:)

minggu depan dah cuti sekolah.
wuhuuuu..
bestnya cuti sekolah kan?
HAHA.
banyak homework.
ada kelas tambahan.
sangat menyeronokkan.
nasib baik ada kelas add math je.
;D



Thanks for reading . Lot's of love :)

Friday, March 4, 2011

peristiwa


Assalamualaikum.

wahh !
first post untuk bulan 3.
HAHA.
rindu serindu rindunya blog ni.

oh ya !
sebelum terlupa,kitorang nak wish thank you pada kawan2 yang visit blog ni.
:)

lamanya tak update blog ni.
memang busy sangat.
ada perubahan masa dalam hidup kitorang.
kalau dulu masa form 4,kitorang tidur pukul 11 malam.
tapi tahun ni terlebih satu jam plak.
pukul 12 malam baru tidur.
HAHA.
kitorang tau,ada orang yang tidur lagi lambat.
dah pagi buta baru tidur kan ?
kitorang pun pernah,tapi automatic bangun pagi jadi panda.
HAHA.

buat pertama kalinya,kitorang tak datang masa sukan tahunan.
oh no !!
itu lah hari yang dinanti nantikan.
tiba2 tak dapat pergi plak.
tapi takpe la.
ada peristiwa yang buat kitorang happy time tu.
congrats to kakwa.
26/2/2011.
kakwa sah menjadi tunang orang.
:)

ada banyak gambar yang kitorang snap.
tapi ini je yang dapat disiarkan.
HAHA.

kami :)


:p


 
twin + twin
:)

kami dan kakwa.
sorry tak dapat tunjuk muka kakwa.
HAHA.
darah manis.


 
atiqah.
HAHA.
melaram orang punya crown.
senget :D
 
 
 
fatehah.
smile :D
so sweet.
HAHA.


kakwa !
thanks sebab belanja prosperity burger.
sayang kamu lebih la.. :D
HAHA.


Thanks for reading . Lot's of love :)

 
Copyright@Semua kandungan blog ini adalah hak milik Si Kembar :)