welcome and thanks for visit our blog kisahsukadukakami.blogspot.com

Monday, April 25, 2011

pesta buku pwtc


Assalamualaikum.

alhamdulillah..
modul berfokus set 1 dah selesai.
macam exam juga la.
bulan 5 nanti ada mid year exam pula.
rasa sekejap sangat kan?
macam tak sempat nak rehatkan otak ni.
HAHA.
perkara biasa la bila dah form 5.
mesti la banyak exam.
almaklumla...nak spm... :p

habis je modul berfokus set 1,kitorang pergi lawatan.
pergi pesta buku kat pwtc je.. ;p
kitorang pergi hari sabtu 23 April.
sepatutnya hari tu kitorang ada kursus folio akaun.
tapi tak dapat pergi kursus tu.
:D

kitorang pergi sekolah macam biasa.
pagi tu kitorang sarapan kat sekolah.
sarapan tu termasuk dalam bayaran lawatan tu la.
macam biasa la..nasi lemak,air kotak dengan roti.
itu pun kira bersyukur la dapat makan.
:)

dalam pukul 8.30 kitorang bertolak ke pwtc.
tapi tak ingat plak sampai pukul berapa.
HEHE.
memang ramai budak sekolah yang buat lawatan.
macam2 sekolah ada.
memang ramai la.
kebetulan pula Tun Dr.Mahathir ada.
bertambah ramai la orang yang datang.
penat juga la jalan kat sana.
kitorang jalan berdua je.
kawan2 entah meraban ke mana pun tak tahu.

kitorang pergi sana mesti la nak cari buku.
takkan nak cari boy friend pula.
HAHA.
beli buku rujukan dengan latihan.
yang best,dapat beli novel.
HAHA.
:)

dah beli buku,time untuk ambil gambar pula.
HEHE.

dalam bas :D







dapat ambil gambar dari jauh je.. :)



shopping ;p

 jom balik !

kami :)

gambar kawan2 banyak,tapi takut diorang marah plak letak kat blog.
HEHE.
hujan lebat masa perjalanan balik.
apa2 pun,kitorang seronok dapat pergi sana.
:)

Thanks for reading . Lot's of love :)

Thursday, April 21, 2011

merayau :)


Assalamualaikum.
hai :)

sudah lama tak luangkan masa bersama blog.
rindu bangat deyhh :D

blog pun dah berwajah baru.
lawa tak?
comel tak?
HEHE.
kalau tak suka,tak mau kawan !
HAHA.
*gurau je :p

macam biasa,kalau blog ni di update untuk berkongsi cerita.
siapa yang dah pergi i-city?
alahhh..
tempat yang banyak lampu warna warni tu la.
mesti ramai yang dah pergi tempat tu kan?
:)

okay..
kitorang dah 3 kali pergi sana.
HAHA.
pertama kali pergi tak banyak lampu lagi.
and,tak payah bayar pun nak masuk situ.
kali kedua,pergi dah banyak lampu nya.
tapi kena bayar RM2 kalau tak silap la.
agak terkejut kena bayar.
sebab dulu tak payah bayar pun.
HAHA.
kali ketiga pergi kena bayar RM10.
mak aiii !
makin naik plak amount nya.
HAHA.
kali pertama and kedua pergi dengan family.
tapi yang ketiga pergi dengan kak wa.
HEHE ;)

jarang dapat merayau malam2 dengan kak wa.
selalunya keluar ramai2.
i-city memang havoc selalu.
ramai betul orang kat situ.
paling ramai couples la.
HAHA.

jalan2 sambil snap picture.
dah jadi kewajipan untuk snap gambar.
HEHE.
















kami :)

banyak lagi gambar yang kitorang snap.
tapi malas nak tunggu di upload.
HAHA.

ada satu kejadian kat sana.
sorang budak kecik lelaki hilang.
umur dia dalam 4 atau 5 tahun macam tu la.
kesian sangat kat budak tu.
dia nangis sorang2.
mana mak dengan bapak dia?
syok sangat tengok lampu sampai anak pun hilang.
YA ALLAH.
kitorang sedih sangat tengok budak tu.
nasib baik ada orang tua2 kat situ yang tolong budak tu.
harap2 budak tu jumpa la mak bapak dia.
:)

balik dari i-city kitorang singgah satu restoran.
Restoran Sakuna.
HAHA.
dekat je kat rumah.
singgah time on the way nak balik.
sebab perut dah berkeroncong.
HEHE.
kak wa yang belanja.
alhamdulillah,kenyang. :D

walaupun penat,tapi seronok. :)

Thanks for reading . Lot's of love :)

Saturday, April 2, 2011

darkness !


Assalamualaikum.
Hai. :)

Bila APRIL tiba..
hati mula berkata..
sekejap nya masa berlalu.

HAHA.
sebenarnya tu lirik lagu.
tapi ayat bawah sekali telah diubah.
heyyy..
sekejap nya dah masuk bulan 4.
rasa baru je habis exam bulan 1 hari tu.
lepas ni ada exam lagi.
nak buat macam mana,memang semua ni budak form 5 kena lalui.
tak baik pula kalau kita mengeluh.
itu semua ilmu !
:)

okay..
ada kisah baru nak kongsi dengan korang.
kalau nak tahu,baca la sampai habis.
selamat membaca ! ;)

ada satu hari tu.
kitorang tengah buat homework kat dalam bilik.
tiba2 semua lampu terpadam.
HAHA.
terkejut juga la..
teraba-raba cari pintu.
nasib baik tak langgar dinding.
tengok kat luar,rumah jiran pun tak ada elektrik juga.

tanpa buang masa,kitorang terus cari torchlight.
nasib baik la ada banyak torchlight kat rumah.
HAHA.
pelita pun ada tau !

tapi kitorang still buat homework sambil ditemani cahaya yang malap.
HAHA.
mak dengan abah tak ada kat rumah.
kitorang tinggal dengan kak wa kat rumah.
kitorang duduk dalam bilik je.
konon nak siapkan homework la.
HAHA.
:D

kitorang sempat ambil gambar lagi tau.
semua gambar tu diambil dalam suasana yang gelap.
HAHA.
tengok la..

gelap kan?
itu cahaya apa agak nya ye.
heee ;p teka la.


homework.


terang nya.. ;D


suluh la weyh..tak nampak ! ;D


:D


batang hidung pun tak nampak.
cahaya lampu ni je yang nampak. :D


mata


promote lampu. ;p


HAHA.


lighting lebih.HAHA :p


momok. :]


:]


wow ! DSLR
HAHA.


love :)


pelita.


nice :)


HAHA. :D


kami :)

lama juga elektrik tak ada.
lebih lama dari Earth Hour.
bertepuk-bertampar dengan nyamuk tau !
HAHA.
sampai tertidur,sedar2 ada elektrik dalam pukul 2 pagi.

itu sahaja kisah kali ini.
kitorang cuma nak berkongsi kegelapan dengan korang.
HAHA.
:)


Thanks for reading . Lot's of love :)

 
Copyright@Semua kandungan blog ini adalah hak milik Si Kembar :)