welcome and thanks for visit our blog kisahsukadukakami.blogspot.com

Friday, May 31, 2013

Hari Bahagia Kali ke 2


Sekali lagi, kita merancang Allah yang menentukan. Perancangan di saat akhir membuahkan kenangan manis untuk kita bersama. Siapa sangka, dah lama tak bertemu akhirnya kita bertemu jua. Pheuww, ayat konon nak sweet sweet. Sekali sekala mempelajari ayat ayat cinta. ;p

Ini cerita tentang semalam bersamaan 31 Mei 2013.

Bertemu buah hati yang lagi sorang ni. Tempat pilihan, Aeon Bukit Tinggi Klang. Keluar rumah dalam pukul 9 lebih cenggitu. Kita menyokong penggunaan pengangkutan awam, so kita naik bas. Dah sampai sana, macam biasa berdebar-debar nak jumpa buah hati.

" Weh, nak tunggu kat mana " - Buah hati
" Kitorang tunggu kau kat tempat main-main tu " - Kembar

Jalan punya jalan, jumpa tengah jalan. Tak sampai pun kat tempat yang nak di tunggu tu. Ya ya ya, berpeluk cium kat situ jugak. Ahh, peduli orang nak tengok, nak kata apa. HAHA. Yang penting dapat jumpa dan melepaskan rindu masing-masing. :p 

Ini kira hari bahagia yang kedua, Hari Bahagia Pertama dah lepas. :D

Kitorang jalan-jalan dan banyak borak cerita itu ini je. Tak tengok movie pun sebab malas nak beratur panjang beli tiket. HOHO. ;p 




Tadaaaaa ! Memperkenalkan, Aienal Najwa. Yang kiri kanan dia tu si kembar yakni pemilik blog ini. :D Lagi sorang mata kena kerat sebelah. HAHA.

Ada rupa gwiyomi tak ? 

Acah-acah model

Fatehah | Aienal Najwa | Atiqah


Jumpa dia ni kalau tak gelak memang tak sah. Oh haaa, terima kasih sebab hantar kitorang balik rumah. Sorry about the unexpected incident. Rasa bersalah. :( Anyway, thanks a lot sayang.

Si Kembar

Nak menyelit jugak gambar kitorang berdua. HEHE. Mana satu kakak, mana satu adik ? Sayangku, cuba teka sayang ~ Haa, apa yang berbeza dengan kitorang ? Dapat beza tak ? Ahh tak ada kerja nak soal jawab ye dakk. HAHA.

Semoga kita jumpa lagi. Terima kasih. Friends till jannah. Insya Allah


Thanks for reading . Lot's of love :)

Tuesday, May 28, 2013

Istilah Air


Hari ni rasa nak merajinkan diri meng-update blog. Wehuu, bukan selalu rajin nak menaip ni. Hari ni kita bincang pasal air. Air apa ? Air sirap, kopi atau teh ? Mari sama-sama kita baca. ;D


Air merupakan keperluan terpenting untuk semua jenis kehidupan dan dalam bahasa juga istilah yang menggunakan perkataan air juga penting walaupun kadang-kadang pening.


MATA AIR
Kalau makna biasanya punca air, mata air juga bermakna buah hati yang boleh buat mulut berair dan kadang kala mata berair bila berlaku perselisihan. Paling haru bila mata air kita rupanya ada mata air lain semata-mata kerana kita selalu kering. Makna yang sangat mendalam, agak-agak korang faham tak ?


HANTU AIR
Walaupun istilah hantu air ini tidak merujuk kepada makhluk yang menakutkan tu namun perlakuan manusia atau dengan lebih tepat lagi anak-anak yang dikategorikan sebagai hantu air akan membuatkan ibu bapa mereka menjerit-jerit macam hantu kerana mereka sering membazir air dan main dalam bilik air berjam-jam. Hmm, panjang betul penerangan. Siapa hantu air sila mengaku !


BUANG AIR
Perbuatan buang air ini tiada kaitan dengan syarikat bekalan air tetapi boleh dikaitkan pula dengan jabatan pembentungan tempatan. Kita bukan suka-suka nak membazirkan sumber alam semula jadi ni, tapi dah secara semula jadinya kita perlu buang air dari badan dan paling tak syoknya keadaan mencemaskan bila nak buang air di tempat yang tiada bilik air atau tempat yang tak ada bekalan air. Tapi buang air ni jugak sesuai untuk orang yang suka buang air. Tau-tau je bil air melambung !


MACAM AIR
Istilah ini selalu digunakan bila mana ada unsur membeli. Jika duit anda keluar macam air, cuba elakkan dan jauhkan diri dari terlibat dalam aktiviti yang boleh buat duit keluar macam air. Marilah mengamalkan gaya hidup sihat. Eh ?


TAK ADA AIR
Istilah yang paling tak best dalam apa jua keadaan pun. Ini memang berkaitan dengan syarikat bekalan air tempatan dan sememangnya ia merupakan istilah yang boleh mengaitkan kita dengan tak mandi pagi, baju tak basuh, dan yang paling haru panik sebab dah tak tahan nak buang air. Hmm, tapi kadang-kadang tak boleh salahkan syarikat air jugak. Mungkin jugak sebab tak bayar bil air ? Aiyoooo.


Entry ini sekadar suka-suka mengisi masa lapang yang ada. Ada satu hari tengah sibuk dok mengemas almari buku, tetiba terjumpa satu majalah ni. Selak-selak tengok macam best je artikel tu.
Sumber: Majalah Apo ?


Air dalam istilah bahasa inggeris adalah udara. Selamat menikmati air, tak kiralah dalam istilah bahasa melayu atau inggeris ! ;D


Thanks for reading . Lot's of love :)

Sunday, May 12, 2013

Mak


Mak

Terima kasih lahirkan anak kembar mak ni.
Terima kasih besarkan anak kembar mak ni.
Terima kasih 
Terima kasih
Terima kasih

Terima kasih untuk semua mak !



Sayaaaaaaaaaaaaaaang mak ! :D
Muahh muahh muahhh.



Thanks for reading . Lot's of love :)

Monday, May 6, 2013

Hari Bahagia


Siapa yang tak suka kalau ada temu janji dengan buah hati tersayang. Haaa, temu janji gitu. HAHA. Dah lama benorrr tak jumpa buah hati. Siapa yang tak rindu-rinduan. Bukan selalu kitorang dapat peluang-peluang macam ni. Dengan kesibukan belajar, menguruskan itu ini. *Ehh, poyo semacam pulak. ;p

Khamis, 2 Mei 2013.

Pagi tu kitorang bangun awal sikit. Semangat nak jumpa buah hati, nak dating dengan beliau. Kitorang naik bas je nak pergi dating. Sangat klasik kan ? Dengar pun macam sweet je... HAHA. Keluar rumah pun awal sikit sebab takut susah dapat bas. Destinasi pilihan Aeon Bukit Tinggi Klang. 

Dah sampai sana, tercari-cari mana pulak si buah hati. Sebab kitorang keluar berasingan, dah janji tunggu kat sana dalam pukul 10 macam tu lah. Kitorang terlambat sikit, biasalah naik bas. HUHU. Jalan-jalan dalam aeon tu, jumpa jugak akhirnya. Maka tercetuslah lambaian tangan yang begitu teruja dan teriakan macam kanak-kanak ribena. Dah lama sangat tak jumpa, peluk-peluk tanpa hiraukan orang lain. HAHA.


Buah hati kitorang tu namanya Haziqah. Jangan fikir bukan-bukan pulak. Hubungan kitorang ni atas dasar kawan je, tak lebih dari tu. HAHA. 

Dapat lepas rindu, kitorang decided nak tengok movie. Ironman 3 menjadi pilihan di hati. Cewahh. Jealous lah tengok orang dok post kat twitter cerita tu best. HAHA. Haziqah dah tengok cerita tu, tapi demi best friends dia sanggup tengok cerita tu lagi. Sayang kau lah weh ! :D Lepas dah membeku dalam panggung wayang, kitorang pergi solat dulu. Lepas tu baru pergi lunch. HEHE.

Ehem, masa tengah lunch tu lah macam-macam benda nak borak. Dapat mengusik Haziqah tu yang best. ;p Borak pasal studies, campus, friends and boyfriend. Topik akhir tu yang paling best ! HAHA. Usik Haziqah habis-habisan. >.<

Perut pun dah kenyang, kitorang jalan-jalan cuci mata jelah. Dalam pukul 4 lebih macam tu kitorang balik. Haziqah balik sama-sama dengan kitorang naik bas. Singgah rumah kitorang dulu. Hmmm ruginya rasa bila kitorang tak ambil gambar sama-sama. Camera bawak, tapi boleh lupa nak ambil gambar. Entah apa yang di ingat. -.- Ada pun gambar yang kitorang ambil kat photo booth yang guna token tu. :(


Haziqah stay rumah kitorang sampai maghrib. Sempat lah lagi borak itu ini dengan dia. Makan keropok lekor dari Terengganu sama-sama. Dan yang paling best, Haziqah sempat makan malam kat rumah kitorang. Dia kata, gemuk lah kalau aku stay sini asyik makan je. HEHE. Lepas tu lepak-lepak dalam bilik kitorang. 

Minta maaf banyak-banyak kat Aienal sebab keluar tanpa kau. Selalu memang kita keluar berempat kan, tapi kali ni kau tak ada. Next time kita keluar ok ? Sebab Fatehah cuti tak lama. :(

Simpan gambar tu elok-elok tau Haziqah. :D Aienal, jangan marah kitorang tau. :(

Friends till Jannah. Insya Allah.

 

Thanks for reading . Lot's of love :)

 
Copyright@Semua kandungan blog ini adalah hak milik Si Kembar :)