welcome and thanks for visit our blog kisahsukadukakami.blogspot.com

Wednesday, October 31, 2012

sebelas a.k.a november


Pejam dan celik. Wahh, sekejap je dah masuk november. Masa memang semakin pantas. Bila sebut pasal november, bulan ni jugak kitorang akan menghadap result. Ohh ya, result final exam yang kitorang nanti nantikan. Dengar cerita ada lagi yang belum habis final exam, dan ada juga yang baru mula final exam. Semoga kalian dapat jawab dengan berhemah dan dengan jayanya. All the best k ! 

Cerita pasal bulan november, teringat pulak masa nak menduduki spm. Fuhh fuhhh. Nak buka balik kotak memori. HAHA. Part yang paling best, masa last paper untuk spm. Hmm, mana boleh lupa dalam memori ni. Ingat sampai bila bila tau, time tu subjek prinsip perakaunan. Dalam dewan exam, tengok member semua macam resah gelisah je. Semua macam tak sabar nak keluar. Bila dah keluar, ada yang bantai menjerit. Haihh, rindu semua tu. :')


Saje nak letak gambar lama. Mengimbau balik kenangan silam. Cehh, kenangan terindah ni beb ! ;p

Haaa, lagi berapa hari je adik adik batch'95 dah nak spm kan. Semoga korang dapat buat yang terbaik. Jawab soalan tu jangan gelabah. Tak cukup masa ke apa, itu perkara biasa. Yang paling penting, lepas dah jawab exam tu, jangan nak dok bincang apa apa lagi. Benda dah lepas, jangan nak ingat balik. Benda benda macam ni akan buat korang stress je nanti sebab jawapan korang lain dari member.

 Banyak membebel pulak kitorang kali ni. Tak ada motif langsung kan ? -.- 

Dah masuk bulan november ni. Sampai laaaaa ni kami tak tengok movie lagi. Haduihh, bila nak pi tengok pun tak tau lah. Dalam pada itu, kami tak tau nak tengok cerita apa. Tu diaaa, ayat karangan dah keluaq. :p

Jom lah tengok movie weyh sebelum cuti sem habis ! :'( Dah banyak kali buat muka sedih, tapi tak ada siapa nak ambil peduli. Wuwuwu. Tunjuk simpati lah kononnya. HAHA. 

Kitorang doakan yang terbaik untuk rakan seperjuangan yang akan menerima result final exam tak lama lagi. Tak lupa juga untuk yang sedang menduduki exam, semoga semuanya baik baik ye sayang. :D Macam biasa entri kitorang semakin bosan dan hambar, sekian untuk hari ini.
Assalamualaikum.



Thanks for reading . Lot's of love :)

Thursday, October 25, 2012

Aidil Adha


Hai semua. 
Selamat hari raya aidil adha. Selamat berkorban bagi sesiapa yang berkorban. Kitorang masih belum berkesempatan nak ziarah lembu lembu. Mungkin esok agaknya dapat melihat kalian. Hari ni mungkin kitorang akan menghabiskan masa di rumah sahaja. Makan makan makan dan makan. Macam itu lah bila hari raya menjelma. Lagi lagi bila kena penangan rendang ayam dan kuah kacang dari mak kesayangan. Di tambah pula dengan nasi impit. Nak buat ketupat, tapi tak ada masa. Nasi impit pun jadilah, cuma kurang 'ummmphh' sebab kalau dengan ketupat lagi best !


Harap maklum, ini bukan gambar hari raya. Hari ni seorang pakai jubah, seorang lagi berbaju kurung. Jangan ingat, kembar mesti semua nak sefesyen aje. KAHKAH. Gambar di atas hanya suka suka. Yang kiri Atiqah, yang kanan Fatehah. Hari raya kali ni tak ada gambar pun. Malas nak keluarkan kamera. Eh, boleh pulak cenggitu ? -.-

Dah nak sampai ke penghujung bulan oktober. Lagi berapa hari je nak spm. Cuak cuak cuak ! All the best untuk adik adik yang nak ber-spm ye. Kitorang sekarang ni berdebar tunggu final exam result. Sementara tengah cuti sem ni, enjoy enjoy dulu. Bersuka ria di rumah yang tercinta. ;D

Kitorang undur diri dulu ye. Nak pergi sambung membedal kuah kacang dengan rendang ayam.
Assalamualaikum !


Thanks for reading . Lot's of love :)

Sunday, October 21, 2012

Bereksperimen di Pusat Sains Negara


Cehh, tajuk entri bereksperimen ! Silalah percaya wahai teman-teman. Ini bukan cobaan. Si kembar ni buat eksperimen. Eksperimen yang sangat best ! Rindu pulak zaman sekolah dulu buat eksperimen. Haihh, lap air mata propa. Aiseyyh, suka suka cakap orang propa. Cepuk kang. :p Serious weh, kitorang rindu zaman sekolah. :')

Okay, balik pada tajuk. Kitorang pergi Pusat Sains Negara pada suatu hujung minggu. Ehh ? Betul ke ayat pada suatu hujung minggu ? HEHE. Kalau salah, maafkan kami cikguuuuuu :D Macam biasa, kitorang bila bab pergi jalan jalan ni mesti tak dirancang. Tiba tiba dapat panggilan telefon dari beloved sister ajak pergi sana. HEHE. Mohh leww kita ! 


Gambar terbaru, terhangat, terkini, dan segala bagai ter dari si kembar. Dah lama tak bergambar berdua cenggini. HUHU. Rindu sangat sangat. Haa, ni kira eksperimen kitorang yang pertama lah ni. Amacam ? Ok tak eksperimen kitorang ni. -.-

Siapa yang pernah pergi pusat sains negara mesti tahu apa yang ada kat dalam ni kan. Bagi sesiapa yang tak pernah pergi, banyak pengetahuan yang korang akan dapat. Dah nama pun pusat sains, banyak yang berkaitan dengan sains. Sangat seronok sebab dapat cuba macam macam. Jangan lepaskan peluang okay !


Rawrrr ! Kitorang suka sangat dengan gambar ni. Mungkin sebab gigi beliau yang putih menyinar macam pakai colgate ? Rasa macam dalam filem Jurassic Park pulak masuk dalam ni. Berangan sakan dalam tu. Aduihh, lupa nak habaq maii.. Masuk pusat sains ni kena bayar RM10 untuk dewasa, kanak kanak tak berapa nak ingat pulak berapa kena bayar. HEHE.


Yang ini, dinosaur comel namanya sebab ada bulu bulu. 


Terima kasih banyak banyak kepada mereka sebab bawa kitorang round pusat sains negara. Lepas ni, ke mana pula destinasi kita ? ;p 

Rasanya, ini jelah yang mampu kitorang update untuk kali ni. Luangkanlah masa anda di pusat sains negara. Assalamualaikum. ;)



Thanks for reading . Lot's of love :)

Tuesday, October 16, 2012

sekarang tengah cuti :D


Ehem ehem. Sekejapnya masa berlalu. Tak sangka sekarang ni tengah cuti sem. Wuhuuu. Dapatlah kitorang bergabung kembali. HEHE. Jangan nak suka sangat masa cuti sem ni. Result final nanti macam mana agaknya. Moga moga semuanya okay. Dah berusaha, kenalah berdoa, lepastu tawakal. :)

Macam biasa lah kan, bila dah cuti cuti ni ada saje planning kitorang. Awal awal lagi dah plan nak tengok movie. HAHA. Agak agak cerita apa yang best sekarang ni ? Ada cadangan tak nak tengok cerita apa ? HEHE. Bila dah duduk rumah, tak lain tak bukan kitorang ni asyik makan je. And and and, kitorang asyik tidur je. ;p Dekat rumah lah tempat nak manja manja kan diri. 




Hitam dan pink tu kitorang. Abaikan muka kitorang yang tak bermaya tu. -.- Yang lagi dua orang tu kakak kitorang. Sama tak muka kitorang berempat ? MUAHAHA. Gembira tak terkata sebab dapat usik mengusik lagi kakak kakak kitorang yang tercinta ini. :p Kitorang memang suka mengusik. :D

 Bila dah cuti macam macam yang kitorang nak buat. Perkara pertama yang kitorang buat, layan novel. Waduhh, novel cinta lah, apa lagi. HEHE. Lama wooo tak baca novel. Rindu gila nak baca novel. Jangan terkezut muka taiko macam kitorang ni pun layan novel. ( Elehh, taiko lah sangat ! ) Mengikut perancangan kitorang nak beli novel lagi. Hmm, itu pun kalau 'kertas' bernilai ada lah. Kalau tak cukup atau tak ada, kita main main mata dengan mak kesayangan. Mana lah tahu, ada orang nak belanja novel baru ke ? :p

Daaannnnnn, macam biasa mak suruh belajar memasak. Aduihh, ni yang lemah kepala lutut ni. HAHA. Ohhh ya ! Lupa nak bagi tahu, kitorang dah mula kerja. Kerja yang sama masa kitorang lepas SPM dulu, iaitu babysitters. Yeahh ~ Kerja yang sangat menyeronokkan kerana melayan kerenah lima orang anak buah. ;D

Sampai sini je kot entry kali ni. Maap leww, entry tersangat lah hambar. Perut tengah berkeroncong ni haaa. Duduk rumah asyik lah dia nak berkeroncong lah, irama asli lah, kadang kadang irama pop yeyeh pun ada. Ahhh, sudah merepek ! Chiaoo dulu yek ! Assalamualaikum. 



Thanks for reading . Lot's of love :)

Wednesday, October 3, 2012

Jawab exam lagi ...


Masuk bulan Oktober. Bulan yang sangat-sangat istimewa untuk semua orang yang bergelar pelajar. Wuwuwu. Masa untuk memerah otak untuk menjawab segala yang tertera di atas kertas ajaib. Fuhh ajaib katanya. HAHA. Hmm, lama benor tak update. Kasihan sungguh ! -.-

Study week hari tu kitorang tak balik Klang pun. Tak balik langsung ? Ye, memang tak balik langsung. Percaya atau tak, tapi kitorang memang tak balik langsung. Haishh, berapa kali mau bagi tau daaa. :p HEHE. Hmmpphh ! Betapa tabahnya kitorang mengharungi godaan nak balik rumah. Wuwuwu. Poyo je lebih. Padahal dalam hati dah meraung raung nak balik. KAHKAHKAH. 

Sepanjang study week kitorang study jelah. Bila orang call je, " kau buat apa ". Jawapnya, " aku tengah study ". Fuhh.. rajinnya. Ada je member yang balik seminggu, esok nak exam baru dia orang balik kampus. Kesepian melanda diri ini tatkala KB semua tak ada. Ehh, amenda pulak KB ni ? Bahasa baru ke apa. HAHA. Gua cilok ayat member gua lah bro. Sorry, gua cilok kejap je. KB ni maknanya Kawan Baik. Betul ke ni maknanya ? Ehh entahlah, aku ni main hentam je bagi makna. HEHE. Jangan marah yek. ;p

Dan sekarang ni, tengah final exam. Sempat lagi nak update blog ? Hmm, sempat je. Apa salahnya nak luangkan sikit masa ni dengan blog. Lagi pun bukan selalu update blog. *nak buat ayat sedih kononnya ;p Sesetengah orang fikir, orang yang online ni tak study langsung. Astaghfirullah al azim. Tak baik fikir macam tu. Ikut cara masing-masing lah untuk bahagikan masa tu kan. :)

rindu nak ambil gambar sama-sama :'(

Walau raga kita terpisah jauh, namun hati kita selalu dekat.

Ayat tu memang sesuai sangat-sangat dengan kitorang. Kembar yang terpisah. HUAHUAHUA ;p

Sempena final exam ni, kitorang doakan untuk semua kawan-kawan yang tengah final exam jugak. Tak kira lah korang kat sekolah, kolej, matriks dan universiti. Kitorang doakan korang semoga dapat buat yang terbaik. Insya Allah. :)

Terima kasih yang tak terhingga untuk mak dengan abah.

Kitorang minta maaf kalau ada buat silap. Doakan kitorang jugak ye untuk final exam ni. 
Terima kasih :)


p/s: Setelah beberapa bulan tak jawab exam, akhirnya jawab exam lagi. Ehh ? :]



Thanks for reading . Lot's of love :)

 
Copyright@Semua kandungan blog ini adalah hak milik Si Kembar :)