welcome and thanks for visit our blog kisahsukadukakami.blogspot.com

Monday, September 26, 2011

GIVEAWAY RADIUSITE


join :
RADIUSITE

woww !
kitorang excited sangat radiusite buat giveaway.
HEHE.

kak ika (pemilik radiusite) suruh buat entry pasal mak.
sebab dia buat giveaway ni sempena birthday mak dia yang ke 60.
semoga panjang umur ye mak cik.
:)

==============================================

Khamidah. itulah nama emak kitorang. :)
siapa yang tak sayang emak kan ?
semua orang mesti sayang emak.
kitorang rasa bersyukur sebab masih ada emak.

Penyabar.
emak seorang yang penyabar.
emak pernah jaga ramai anak orang.
sekarang ni pun emak jaga empat orang cucu.
emak sabar sangat melayan kerenah budak2.
sampai semua budak yang dia jaga manja sangat dengan dia.
emak selalu pesan, kita kena sabar dengan budak2.
memang la budak2 selalu merengek, menangis.
tapi kita kena istighfar banyak2.
insya'Allah kitorang akan ingat pesan emak.

sebenarnya banyak sifat2 emak yang tak boleh kita ungkapkan.
segala2 nya baik buat diri kita.
emak lah antara insan yang paling kitorang sayang.
emak tiada pengganti. hanya satu didunia ini.

tak tahulah macam mana kalau kitorang berjauhan dengan emak.
masa emak pergi umrah pun kitorang dah nangis.
:'(

emak selalu dengar masalah kitorang.
emak selalu jadi pendengar yang setia.
emak selalu nasihatkan kitorang.
emak selalu masak masakan kegemaran anak2 emak.
emak selalu ambil berat tentang kitorang.

emak.....
terima kasih untuk segala2 nya.
emak dah banyak berjasa dan berkorban untuk anak2 emak.
mungkin semua tu susah kitorang nak balas.
kitorang hanya mampu beri kejayaan untuk emak.
insya'Allah kitorang akan cuba buat yang termampu.



ini la gambar emak kitorang.
ini pun ambil secara senyap2.
sebab emak tak berapa suka sangat ambil gambar.
;)

kadang2 rasa macam banyak sangat buat salah dekat emak.
emak.....
kitorang minta maaf sekiranya ada salah dan silap.
bayangkan emak yang dah kandungkan anak kembar ni selama 9 bulan.
tak tergambar pengorbanan emak kan. :')



kami.
anak kembar emak.
Fatehah dan Atiqah.
selalu menyayangi emak.
:)


p/s : semoga ada rezeki menang giveaway ni. Aminn :)

Thanks for reading . Lot's of love :)

Saturday, September 24, 2011

camwhore :O


semalam ada open house kat rumah kakak.
kitorang datang awal sikit sebab ada kerja nak buat.
biasa la, tolong apa yang patut.

makanan semua kitorang yang buat.
ecehhhhh !
poyo je. HAHA.
makanan tempah, tapi mak ada buat laksa.
yummy ! yummy !
kitorang buat dadih je.
kitorang buat sendiri tau.
HEHE. senang je nak buat dadih tu.
:)

makanan semua memang sedapppp !
banyak kali kitorang makan.
rasa macam tak boleh berhenti je.
HAHA.
dahsyat kan ?
rasa2 nya kitorang yang banyak makan.
:D

macam biasa la kan.
camera mesti kena bawa.
HEHE.
dari kecil sampai sekarang, kitorang memang suka bergambar.
ececehhh. ;p
bak kata mat salleh, camwhore.
HAHA.


Fatehah :)




Atiqah :)




Kami :)



kitorang tak lah secantik blogger yang lain.
kan kan kan ?
HUHU.
gambar pun macam apa je.
tapi kitorang nak letak gambar juga.
apa2 pun, kitorang enjoy.
:D

p/s : spm dah semakin hampir -.-

Thanks for reading . Lot's of love :)

Friday, September 23, 2011

doodle untuk addin lagi :)


kitorang ada buat doodle baru.
sebelum ni kitorang dah buat doodle untuk kak addin.
tapi kitorang masih tak puas hati sebab doodle tu tak okay.
kitorang dah bagi doodle yang lama tu.
akak tu kata, comel.
HEHE.
tapi kitorang dah buat doodle lagi satu untuk dia.
harap2 dia suka la.




okay tak doodle tu ?
harap2 okay la ye ?
kalau nak tengok doodle yang sebelum ni, klik sini.
kitorang rasa, orang lain tengok pun mesti kata tak cantik.
HAHA.

untuk akak addin, kitorang harap akak suka.
HEHE.
:)

Thanks for reading . Lot's of love :)

Thursday, September 22, 2011

doodle untuk addin


doodle untuk blogger.
HEHE.
kitorang dah lama tak buat doodle.
lagi pun doodle kitorang tak cantik.
HAHA.

tapi ada blogger yang nak doodle.
kitorang pun buat je lah.
tapi tak cantik pun.

doodle ni untuk akak addin.
HEHE.
akak, kitorang dah buat doodle untuk akak.
tapi tak cantik.
ni doodle yang baru.
yang lama punya dah hilang sebab pc ni ada problem hari tu.
so sorry sebab doodle ni buruk sangat.
:'(


kalau ada masa, kitorang buat yang baru okay ?
harap2 yang baru tu lebih okay dari doodle ni.
kitorang minta maaf sekali lagi.
:')


Thanks for reading . Lot's of love :)

1 GA Cik Najihah - Meriah Yaw


dah lama tak join give away.
rasa rindu pula nak join give away.
nak lepaskan kerinduan join give away.


klik banner ni untuk join.

kitorang join give away ni.
at least dapat lepaskan rindu join give away.
HAHA.
harap2 ada rezeki untuk menang give away ni.
:)

Thanks for reading . Lot's of love :)

Tuesday, September 20, 2011

darling


entry hari ni khas untuk seseorang.
harap2 dapat buat dia happy.
:)


20 SEPTEMBER

happy birthday to Nurul Haziqah.
dah seventeen ! HEHE
semoga kau berada dalam keadaan yang sihat.
harap kau happy je kat sana.
good luck untuk spm.
kitorang sentiasa mendoakan kawan2.
yang paling penting, jangan lupa kat kitorang okay ?
semoga friendship kita kekal sampai bila2.



rindu gila dekat kau weyhhh !
mata kau yang menawan tu. 
HEHE.
sorry curi gambar kau dekat facebook.
dah habis spm nanti jangan lupa update blog tau.
HAHA.

insya'Allah, kalau panjang umur kita jumpa okay ?
sayangggg kau.

Thanks for reading . Lot's of love :)

Monday, September 12, 2011

tekanan


entry kali ni mungkin pendek je.
nak taip cepat2.
sebab nak study.
HAHA.
poyo je.

oh yaa !
ada berita baik.
pc ni buat hal lagi.
harap2 cepat la okay.
doakan pc ni cepat sembuh okay ?
HAHA.

pc ni pun macam tau je kan bila dia nak buat hal.
mentang2 la kitorang tengah exam.
memang tepat pada waktunya.
HAHA.

okay, malas nak taip panjang2.
meh kita tengok muka budak2 yang tertekan.
ermmm ? tertekan ke ?
HAHA.
tertekan exam agaknya. poyo je.
;D

permulaan je ni.


baru mula sikit je tekanan.


smile smile smile smile.


tekanan bermula.


budak tertekan yang cover cun. HAHA


yeah ! gila gila.


mengantuk agaknya. HAHA


errrr..no comment.


ini memang budak tertekan. ;D


dah okay sikit.


kembali okay. ;p

dalam banyak2 gambar, mana yang paling kelakar ?
HAHA.
muka tak nampak macam budak yang stress pun kan ?
kitorang tahu, ramai budak yang nak exam mesti rasa tertekan.
kitorang pun rasa tertekan juga. 
tapi, jangan sampai memudaratkan diri sendiri.
kena pandai kawal perasaan dan emosi tu.
fikir secara rasional dan positif.
insya'Allah kita mampu buat yang terbaik.
usaha dan tawakal.
:)

harap semua yang bakal menduduki apa jua exam ,
jangan takut2 okay ?
*kitorang pun takut juga*
HAHA.

Malaysia boleh !
Kita pun boleh !
:D

p/s : masih ada yang kutip duit raya lagi ke ? HAHA. ;)


Thanks for reading . Lot's of love :)

Wednesday, September 7, 2011

#6 Wordless Wednesday - We Love It




Thanks for reading . Lot's of love :)

Sunday, September 4, 2011

just for fun :)


damm damm dumm.
bunyi mercun.
tetiba rasa nak nyanyi pula.
;D

ohoiiiiiiii !
cuti sekolah dah habis.
haaaaaa.. padan muka.
;p
mood raya dah lama hilang.
ecehhhh...
biasa la kan, budak nak exam.
HAHA.

rasa2 nya lepas ni dah tak ada pergi beraya lagi.
semua rumah saudara dah pergi.
lagi pun saudara-mara tak ramai sangat.

cuma raya tahun ni, kitorang tak ada pergi rumah kawan2.
hmmmmm..sedih nya.
yela, masa cuti mereka semua balik kampung.
lagi sedih, tak dapat jumpa best friends.
kalau senang2 nanti kita jumpa okay ?
lepas spm pun tak apa la. janji dapat jumpa korang.
itu pun kalau panjang umur.
:')

kami :)

hari raya memang wajib bergambar.
HAHA.
gambar ni time nak keluar beraya ke rumah saudara.
sempat lagi nak bergambar kan ?
HEHE.
cepat2 ambil camera.
tapi gambar macam gila2 sikit.
so, ini je yang dapat disiarkan.
:D

the smile :D
tapi kepala yang lagi sorang tu separuh je.
HAHA.

ohhh ya !
macam biasa la kan, gambar ni terpaksa small size.
sebab muka kitorang terlalu jelita.
HAHA.

nak tahu cerita hot tak?
ada orang cakap muka kitorang dah lain.
HAHA.
nak tunjuk gambar yang okay sikit.
tapi tak ada...
kalau tak, boleh tengok muka kitorang ni.
lepas tu, korang boleh la bezakan. lain ke tak.
HAHA.

untuk kawan2 yang disayangi.
good luck untuk trial ni okay.
sama2 lah kita berdoa agar semua nya sempurna.
:)

p/s : doakan kitorang okay ? thanks. :')

Thanks for reading . Lot's of love :)

 
Copyright@Semua kandungan blog ini adalah hak milik Si Kembar :)