welcome and thanks for visit our blog kisahsukadukakami.blogspot.com

Thursday, February 16, 2012

Edit Blog Kawan


sebenarnya kitorang baru pertama kali edit blog orang. mesti korang nak tergelak kan ? yela, blog kitorang pun biasa-biasa je tapi nak edit blog orang. HAHA. terpulanglah pendapat masing-masing. kitorang yang offer nak edit blog dia. kawan kitorang ni masih baru lagi dalam dunia blogger. kitorang pun masih baru, tapi dia lagi baru. haaaa.. cakap pun dah putar belit. ;p



klik banner kat atas ni kalau nak tengok blog yang kitorang edit tu. 

haaa... amacam ? ok tak kitorang edit ? dia suka colour biru, kitorang pun buat la tema warna biru. HEHE. sebenarnya blogger ni kawan sekolah kitorang. kitorang offer nak edit blog dia, dia pun terus setuju. nak tahu berapa upah yang kitorang ambil untuk edit blog dia ? jangan terkejut dengan harganya. kitorang bagi dia PERCUMA je. kitorang niat nak tolong dia, nak happy kan dia. Alhamdulillah, dia suka selepas kitorang edit blog dia. dia happy, kitorang pun happy. walaupun kitorang edit biasa-biasa je... :)

kitorang bagi tahu sikit apa yang di edit.

  1. background tu kitorang ambil kat HOT BLIGGITY BLOG
  2. header tu kitorang yang buatkan, guna paint je.
  3. cursor tu kitorang ambil dekat CIK ELYANA
  4. chatbox pun kitorang yang buatkan.
  5. favicon pun kitorang yang letak.
  6. centerkan post title dan sidebar title
  7. buat dotted line kat bawah sidebar title dan tarikh
 ohh ya ! jangan lupa follow blog kawan kitorang tu ye. 
thank you :)

p/s : bagi komen sikit, ok atau tak kitorang edit blog tu boleh ? thanks.


Thanks for reading . Lot's of love :)

17 budak comel:

aimie said...

Okey lah cantik :D pandai awk edit heheh :)

http://dalilamimi-mimiepotpet.blogspot.com/2012/02/cinta-remaja-part-5.html

Kenny.T said...

wah, wah dah mula edit blog org laen... saya baru terpikir nak tanye mintak tolong korang edit blog aku, tapi x pe lah, laen hari je saya tanye :P
brp lama awak berdua ambik untuk edit blog tu? agakx2 sehari je kan?kan

KAMI ;) said...

Aimie : thanks dear. :)

Kenny.T : first time edit blog orang. kami edit biasa2 je, simple. bergantung pada keadaan berapa lama nak edit blog.

Kenny.T said...

Klo cam hari tu korang edit blog kawan ambik brp lama?sbb aku pun tgh blur ngan cam ne korang buat blog korang nie cantik gile, bkn nak puji ke ape2 ok XP
tapi blh ajar saya sikit2 tak?

KAMI ;) said...

kitorang banyak tengok tutorial drpd blog org lain. kitorang tahu yang basic je.. nak ajarkan apa ?

Kenny.T said...

nak ajar cam ne nak decorate blog lah, sbb blog saya, x tau cam ne nak add background bagi die animation lah cam awak punye lah nie ><
lps tu nak tau cam ne nak edit colour utk chatbox, sbb saya nie x tau sgt nak paham ape instruction yg die bagi kat internet

KAMI ;) said...

bagi link blog Kenny.T boleh?
kitorang nak tengok jap.

Kenny.T said...

jasmineheritage.blogspot.com , memang buruk gile lah, tapi nie bknnye blog saya pun, sbb nie saya buat utk tempat kerje saya, so pahamx2 lah XD

pls giv me a comment tentang blog saya tu ><
alah xyah nak panggil nama samaran sayalah, tau kan nama saya ape

KAMI ;) said...

kalau blog untuk business, rasanya ok la tu.

Kenny.T said...

tapi, sebenarnye saya pun nak belajar cam ne nak buat blog cam korang nie lah, i mean minat tu mesti ade kan XD
so nak tau je lah cam ne korang input codex2 tu sbb setahu saya, kalau nak edit blog kena pergi kat page layout kan?

KAMI ;) said...

kau nak edit yang mana?
bahagian blog kan ada macam2.

Kenny.T said...

nak edit yg background tu, sbb yg saya punye tu awak dah tgk kan? simple je kan dgn warna oren and corakx2,so saya nak tahu lah cam ne awak buat background page awak nie sampai blh buat salji turun, hahaha ><

Kenny.T said...

nak edit bahagian background, cam nak bagi buat custom punye background,drpd gune background yg warna oren tu, sbb saya ade tgk blogx2 syarikat2 laen ade yg serupa cam saya punye blog lah, so nak tau cam ne nak tuka die punye background settings

KAMI ;) said...

kitorang guna denim template.
blog syafiq tu guna template apa?
yang salji turun tu, sebenarnya widget. kira macam aksesori blog je.

Kenny.T said...

denim template? first time saya dengar benda tu
o-o
Blog saya tu entah saya pun x tau gune template ape, sebab saya masih baru kepada blogspot.com nie, nak buat blogpage pun pandaix2 jelah utk skrg kan? XD
owh widget jugak? i see, tapi kalao nak add aksesori cam tu kat blogpage, cam ne eh nak buat

KAMI ;) said...

ini adalah salah satu blog yg buat tutorial. kitorang selalu rujuk blog ni.

http://www.lyssasecret.com/p/tutorial.html

Kenny.T said...

owh ok, terima kasih :D

 
Copyright@Semua kandungan blog ini adalah hak milik Si Kembar :)